2010-11-23 09:09:18• hírek • Szatmár.ro

Fogat mosni tanultak

A Sárközújlaki Iskola oktatás utáni képzése keretében egészségügyi felkészítésben is részesülnek a diákok.

A sárközújlaki tanintézmény speciális csoportja számára Plesa Aniela, helyi fogorvos szolgáltatott információkat a helyes fogápolásról és tanította meg a gyerekeknek azt: hogyan mossanak fogat. A különleges órán részt vett Csáki Ferenc iskolaigazgató, valamint a speciális osztály létrehozását elősegítő program koordinátorai: Varga Klementina és Szalay József.

Az „Iskola utáni iskola" program célkitűzése az, hogy délutáni foglalkozások biztosításával csökkentsék a hátrányos helyzetű gyerekek körében igen elterjedt iskolaelhagyást - Sárközújlakon ezt egész korán, óvodás és első osztályos korban kipróbálják. A szeptembertől működő projekt első szakaszában az óvodások számára biztosítottak elfoglaltságot a hivatalos órák lejárta után, most az első osztályosokon a sor: 12 gyerek jár naponta a „délutáni váltásba".

A projektvezetők elmondták: nem csak egészségügyi kérdésekben tartanak majd felvilágosítást a diákoknak, de a város polgármestere a közigazgatás működéséről, a lelkészek pedig vallási kérdésekről fognak majd beszélni a csöppségeknek.

A fogmosást népszerüsítették a Sárközújlaki iskolában


A fogmosást népszerüsítették a Sárközújlaki iskolában
A fogmosást népszerüsítették a Sárközújlaki iskolában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: